BOBBI LO PRODUKTION

BOBBI LO 1
BOBBI LO 2
BOBBI LO 3
BOBBI LO 4
BOBBI LO 5

VÅRT UPPDRAG


Att producera en teaser och en full dokumentation till dansföreställningen.


Bobbi Lo Produktion är en av våra äldsta och mest trogna samarbetspartners. Och det är vi väldigt tacksamma över! I flera år har vi producerat marknadsföringsmaterial för dem och dokumenterat deras dansföreställningar. Just det här caset lyfter upp THIS IS NOT A RELIGION, en interaktiv dansföreställning som undersöker makt och maktmissbruk.


För att spela in teasern åkte vi till Ales Stenar. Vi var nämligen ute efter en öppen plats med ett verk i mitten (i detta fall själva Ales Stenar). Detta skulle påminna om den ritualiska sidan av sekter, något som Bobbi Lo undersöker med denna föreställning. Dokumentationen av hela föreställningen spelades in på teatern där den hade premiär: Bastionen i Malmö.

HUR VI TÄNKTE


Det skulle kännas som att tittaren är med i själva föreställningen.


Vi är övertygade om att kameran har makten att få tittaren att känna sig som en del av föreställningen. Vi ville därför att kameran skulle bli som en dansare till, vi var ute efter den subjektiviteten. Detta dikterade våra val i termer av stil och utrustning vi skulle använda. Vi spelade in föreställningen i princip två gånger: först hade vi 3 kameror som filmade föreställningen oavbruttet, och sedan gick vi in på scenen med kameran på en gimbal. Den här gången valde vi ut några specifika nummer ur föreställningen och planerade hur de skulle filmas. På det här sättet kunde vi skapa en helhet samtidigt som att vi fick möjlighet att ta om vissa scener och få till de tagningar vi behövde för att fånga dansarnas rörelser som vi ville göra det. 

HÄR KAN DU SE TEASERN!