ETT PRODUKTIONSBOLAG

NÄRA TILL HANDS

VARFÖR ÄR DET VIKTIGT (LÄS NÖDVÄNDIGT)

ATT BERÄTTA BERÄTTELSER?


Det finns en teori om att världen “makes sense to us” genom berättelser, att det som från början verkar vara en rad slumpmässiga händelser blir ett mönster när vi tittar tillbaka. Det är när vi tittar tillbaka på berättelsen som vi kan se hur det ena ledde till det andra, till där vi står idag.

COYOTE FILMS

VÅR BERÄTTELSE

Året var 2012 då Diego flyttade till Sverige för kärleken efter sin skådespelarutbildning på Televisa. I Malmö började han fördjupa sig i filmfoto. 


Några år senare beslutade sig Hannah för att lämna Stockholm, lägga skådespeleriet åt sidan och lära sig om psykologin bakom mänskligt beteende och projektledning på Lunds universitet. 


De visste inte då 2017, att de bodde grannar och tog samma buss till universitetet några gånger i veckan. Istället möttes de av en slump på en filminspelning på restaurang Sajva, du vet på Värnhem. Hannah hade tackat ja till att skådespela för första gången på länge och Diego hade fått hoppa in för en fotograf som blivit sjuk.


Någon månad senare blev Diego erbjuden ett större uppdrag som regissör för Malmö Citysamverkan och behövde en projektledare. Han hörde av sig till Hannah. 


Idag är vi Coyote Films, efter diverse slumpmässiga händelser som när vi blickar tillbaka skapar, inte bara en förklaring, utan också en mening.